Bajai halászlé

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1.5 kg ponty
  • kb. 20 dkg vöröshagyma
  • 6-7 dkg sárközi jófajta paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 cseresznyepaprika (kihagyható)
  • bajai halászlétészta

Elkészítés

A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük, egy késpengével lepattintjuk a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet!). A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon egy nagy edényben megfonnyasztjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd 3-3,5 liter vizet öntjük az edénybe, beletesszük a halat. Sózzuk, beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forraljuk. Főtt halászlétésztával tálaljuk. Utána túrós csuszát kínálunk sok szalonnapörccel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.